Субота, 18.05.2024
Будівельнівський навчально-виховний комплекс
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Травень » 13 » День матері, Міжнародний день сім'ї
19:12
День матері, Міжнародний день сім'ї

Можна вибрать друга і по духу брата,

Лиш не можна, сину, матір вибирати.

В. Симоненко

Мама… Це найдорожче слово кожної людини. Мама – це перше слово кожного малюка. Мама найрідніша для нас людина. Мама завжди допоможе, порадить, а у важку хвилину пригорне до серця.

Тому вшанування матері – є найголовнішим завданням людини. І такий день, як День матері дає нам можливість висловити любов і пошану нашим матерям.

День матері на Україні вперше почали святкувати у другу неділю травня ще у 1928 році.

Мати... В цьому слові все: ніжність, доброта, любов, піклування. Воно відлунює різними прекрасними мелодіями, колисковими. Воно пахне польовими квітами та натрудженими руками. В ньому безсонні ночі, нескінченні хвилювання. Мати — найрідніша в світі людина. Напевно, немає жодного, хто б міг це заперечити. Мати — це символ безмежної любові, великої душі, символ життя.

Мати — це вічність, бо вона завжди буде з нами, вона живе в нас і буде жити в наших дітях та внуках, в усьому нашому роді.

Міжнародний день сім'ї — один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 15 травня.

Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним положенням родини та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає.

Сім'я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім'ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

У всі часи за відношенням держави, а також за становищем родини в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім'ї і держави — необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

З сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

В рамках проведення цих двох святкових днів у школі було організовано:

1) для учнів початкових класів:

- виховна година "Мати - берегиня роду";

- конкурс малюнків "Мама рідна";

- конкурс читців "Моя матуся".

2) для старшокласників:

- виховний захід "Мама, матінка, матуся";

- конкурс малюнків "Кожній дитині потрібна родина";

- конкурс на кращий вірш, присвяченій мамі.

  

  

  

  

  

 

А учні 1 класу виготовили для мам вітальну листівку.

Переглядів: 279 | Додав: nataly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz