Неділя, 19.05.2024
Будівельнівський навчально-виховний комплекс
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 11 » Декада фізико-математичних наук
14:14
Декада фізико-математичних наук

8-19 грудня у НВК проходила декада фізико-математичних наук. У ході декади були проведені наступні навчально-виховні заходи:

 

  1. Відкриття декади фізико-математичних наук (оголошення плану, розвага)
  2. Інформаційний вісник «Симетрія в природі»
  3. Конкурс малюнків «Космічна подорож»
  4. Брейн-ринг «Таємниці фізики»
  5. Конкурс аплікацій «Світ фізики. Який він?»
  6. Математичні розваги «Веселі питання і задачі»
  7. Закриття декади фізико-математичних наук (підбиття підсумків, доповіді про внесок фізиків та математиків України в розвиток науки)

 

При відкритті було оголошено план проведення декади та пройшла розвага, яка сприяла формуванню інтересу до вивчення математики, розвивала навички рахунку на калькуляторі.

У ході проведення інформаційного вісника «Симетрія в природі» учні ознайомилися із поняттям симетрії; опрацювали малюнки кристалів та будівлі архітектури на виявлення елементів різних видів симетрії. Захід сприяв розвитку спостережливості, уважності, вихованню почуття краси.

Конкурс малюнків «Космічна подорож» ознайомив учнів із видами образотворчого мистецтва (живопис, графіка і скульптура) та космічними об’єктами (Сонце, зорі, планети; космонавтика і космонавти); сприяв розвитку бажання дізнаватися нове, вихованню почуття прекрасного. Учні зобразили космонавта, ракету та планети Сонячної системи.

Брейн-ринг  «Таємниці фізики», проведений для учнів 7-9 класів мав на меті повторити деякі відомості з фізики; розвивати пам'ять, уважність, вміння висловлювати свої думки; виховувати повагу до співрозмовника, почуття команди. Змагання складалося з п’яти геймів: «Фізика навколо нас» (для учнів пропонувалося відповісти на питання, що стосувалися повсякденного життя), «Ти знаєш все» (треба було пояснити теоретичну основу деяких фізичних явищ), «Шерлок Холмс» (учням пропонувалися 4 загадки видатного сищика), «Приказки і прислів’я» (необхідно пояснити народні мудрості з точки зору фізики), «Вирішальний» (відповіді на питання практичного характеру).

На конкурсі аплікацій «Світ фізики. Який він?» учні виконали зображення зоряного неба та Ісаака Ньютона під яблунею.

Математичні розваги полягали в розв’язанні цікавих задач, пропонованих учителем та учнями, та в складанні власних задач та їх обговоренні. Захід сприяв розвитку в учнів кмітливості, уважності, логічного мислення, просторової уяву; вихованню поваги до співрозмовника, здатності вислухати опонента до кінця.

Під час закриття декади фізико-математичних наук було підбито підсумки проведення декади, відбулося ознайомлення учнів із досягненнями деяких учених-українців.

Переглядів: 478 | Додав: nataly | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz